Selecteer een pagina

Vlonder Laten Monteren en Beschoeiing Construeren

Inleiding

Als je een woning aan het water hebt, wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Een vlonder laten monteren en beschoeiing construeren zijn twee oplossingen die je daarbij kunnen helpen. In dit artikel lees je alles over deze twee opties en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw woning aan het water nog mooier wordt.

Wat is een vlonder?

Een vlonder is een houten terras dat boven het wateroppervlak zweeft. Het is de ideale oplossing als je een woning aan het water hebt, maar geen mogelijkheid hebt om een traditioneel terras aan te leggen. Een vlonder geeft je de mogelijkheid om toch buiten te zitten en te genieten van het uitzicht over het water.

Waarom een vlonder laten monteren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een vlonder zou laten monteren. Ten eerste is het een stijlvolle oplossing die perfect past bij een woning aan het water. Ten tweede geeft het je de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht, zonder dat je last hebt van het water. Ten derde is het een duurzame oplossing die lang meegaat.

Hoe wordt een vlonder gemonteerd?

Een vlonder wordt gemonteerd op palen die in de grond worden geheid. Vervolgens worden er dwarsbalken bevestigd en worden de planken hierop gemonteerd. Het is belangrijk dat de vlonder een goede waterpas is, zodat je er veilig op kunt lopen.

Wat is beschoeiing?

Beschoeiing is een constructie van houten of betonnen planken die ervoor zorgen dat de oever van het water wordt beschermd tegen erosie en afkalving. Het is de ideale oplossing als je woning aan een sloot of een meer ligt en je last hebt van afkalving van de oever.

Waarom beschoeiing construeren?

Er zijn verschillende redenen waarom je beschoeiing zou laten construeren. Ten eerste zorgt beschoeiing ervoor dat de oever van het water wordt beschermd tegen erosie en afkalving. Ten tweede geeft het je de mogelijkheid om de oever op een mooie manier af te werken. Ten derde verhoogt het de waarde van je woning.

Hoe wordt beschoeiing geconstrueerd?

Beschoeiing wordt geconstrueerd door verticale planken (schotten) in de grond te slaan. Vervolgens worden horizontale planken (regels) tussen de schotten geplaatst. De schotten worden aan elkaar bevestigd met draadeinden. Het is belangrijk dat de beschoeiing goed waterpas is, zodat hij niet scheef gaat staan.

Hoe onderhoud je een vlonder en beschoeiing?

Een vlonder en beschoeiing hebben allebei onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze er goed uit blijven zien en lang meegaan. Een vlonder heeft regelmatig onderhoud nodig, zoals het schoonmaken van de planken en het eventueel opnieuw behandelen met olie of beits. Beschoeiing heeft ook regelmatig onderhoud nodig, zoals het controleren op beschadigingen en het eventueel vervangen van planken.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een vlonder en beschoeiing?

Voor een vlonder zijn verschillende houtsoorten geschikt, zoals hardhout (bijvoorbeeld Bankirai of Ipé) of geïmpregneerd vurenhout. Bij beschoeiing wordt meestal gekozen voor hardhout of Azobé, omdat deze houtsoorten het best bestand zijn tegen water en vocht.

Wat zijn de kosten van een vlonder en beschoeiing?

De kosten van een vlonder en beschoeiing zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vlonder en beschoeiing, de gekozen houtsoort en de moeilijkheidsgraad van de constructie. Gemiddeld kun je rekenen op kosten van €100 tot €150 per vierkante meter voor een vlonder en €150 tot €250 per strekkende meter voor beschoeiing.

Kun je zelf een vlonder of beschoeiing bouwen?

Het is mogelijk om zelf een vlonder of beschoeiing te bouwen, maar het is wel belangrijk dat je hierbij voldoende kennis en ervaring hebt. Het is belangrijk om de constructie goed te plannen en de juiste materialen te gebruiken. Als je twijfelt, is het verstandig om een professional in te schakelen.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een professional?

Als je een professional inschakelt voor het laten monteren van een vlonder of het construeren van beschoeiing, is het belangrijk om te letten op de ervaring van de professional en de gebruikte materialen. Vraag ook altijd om referenties en bekijk eerdere projecten van de professional.

Geschreven door: De Woningbox