Selecteer een pagina

Hoe vind je een slotenmaker in noodgevallen? 

In verschillende situaties kan het prettig zijn om met spoed geholpen te worden door een slotenmaker. Denk aan een inbraakpoging in huis, waarbij de aan sloten ontstane schade het liefst dezelfde avond nog hersteld moet worden. Of denk aan een buitensluiting, waarbij het niet lukt de deur zelf nog te openen. Een slotenmaker beschikt over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om het slot zo goed mogelijk schadevrij voor je te openen. In dit artikel vertelt een slotenmaker uit Utrecht meer over de wijze waarop je een geschikte slotenmaker in jouw regio vindt bij noodgevallen. 

Kies voor een slotenmaker met een spoeddienst 

Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoeddienst aan. Het biedt je de mogelijkheid een slotenmaker ook laat op de avond en bijvoorbeeld in het weekend in te schakelen; de spoeddiensten zijn 24/7 bereikbaar voor het bieden van hulp bij problemen met sloten. Op de website van een slotenmaker vind je vaak meer informatie over het inschakelen van de spoeddienst en de verschillende diensten die zij hierbij aanbieden. Het oplossen van een buitensluiting en het herstel van inbraakschade zijn er doorgaans onderdeel van. 

Zoek online naar recensies over een slotenmaker 

Om er zeker van te zijn dat je een bonafide slotenmaker gevonden hebt, doe je er verstandig aan om online naar recensies te zoeken. Er zijn verschillende platforms waarop consumenten hun ervaringen met een slotenmaker achter kunnen laten. Het geeft een goed beeld van de betrouwbaarheid en vakkundigheid van een slotenmaker in de regio. 

Tip: nog verstandiger is het om bij mensen in de wijk te informeren naar ervaringen met slotenmakers. Niets is betrouwbaarder dan het advies van mensen om je heen. De recensies die je online vindt, zouden immers ook door bekenden van de slotenmaker kunnen zijn toegevoegd. 

Kijk naar de aanwezigheid van het PKVW-keurmerk 

Sommige slotenmakers met spoeddienst zijn aangesloten bij het PKVW-keurmerk, het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het verzekert je van een slotenmaker die zijn vak verstaat en je op vakkundige wijze zal helpen het probleem met jouw sloten te verhelpen. Daarbij weet je bij deze slotenmakers zeker, dat zij een eerlijke prijs rekenen voor het uitgevoerde werk. 

Tip: om te voorkomen dat je veel meer betaalt dan nodig is, kun je bij verschillende slotenmakers met een spoeddienst een offerte opvragen vooraf. Zonder een offerte of prijsindicatie op te vragen loop je het risico, dat een malafide slotenmaker na uitvoering van de werkzaamheden een veel hoger bedrag in rekening brengt dan reëel zou zijn. 

Geschreven door: De Woningbox